Zondag 13 oktober 2019 – NATUURWANDELING in MOEN met gids

Begeleide natuurwandeling in het Natuurgebied Moen beheerd door Natuurpunt Zwevegem.

Beschrijving van het gebied:

De heuvelkam, die de waterscheidingslijn vormt tussen het Leie- en het Scheldebekken, werd bij de verbreding van het Kanaal Bossuit-Kortrijk doorgesneden.

Zo ontstonden brede taluds, die nu een bijzonder zeldzame flora herbergen. De taluds worden begraasd met Shetlandpony’s op de zuidwestelijke

Middenin het gebied liggen waardevolle plassen, ontstaan op de ondoordringbare klei. Ook de Oude Spoorweg is nu een mooi natuurgebied. De oude spoorweglijn loopt door het landschap en steekt daarbij op sommige plaatsen boven de omgeving uit en op andere plaatsen duikt ze weer het landschap in.

Praktisch:

De wandeling start aan de Sint-Pietersbrug Kraaibosstraat (op de kruising met de Sint-Pietersbruglaan) Moen.  Aan de brug is er een parking met daar vlak bij het Sint-Pietershof (in de volksmond ook gekend onder de naam De Geitenboer) (Kraaibosstraat 6 te 8552 Zwevegem, kwestie om een aanknopingspunt met de GPS te hebben)

De wandeling gaat door de spoorwegbedding en de beheerde gebieden van Natuurpunt Zwevegem, we keren terug langs de vaarttaluds.

Er is wat klimmen bij, een trap ook, dus geen “wieltjes” mogelijk.

Stevige stapschoenen is een aanrader.   Honden mogen mee aan de leiband.

Afspraak dus op zondag 13 oktober 2019 tegen 13.45 u aan de Sint-Pietersbrug, Kraaibosstraat in Moen.

Inschrijven is niet nodig, we vertrekken wel stipt om 14.00…