Wie zijn wij ?

Wie of wat is Liever Gelijk ?

Liever Gelijk is een vereniging van een enthousiaste groep holebi’s van alle leeftijden uit het Kortrijkse en verre omstreken (Gent, Oostende, Roeselare, Ronse, Oudenaarde…) die geregeld samenkomen om een alternatief te bieden t.o.v. het commerciële holebi-milieu.

Liever Gelijk is ontstaan eind 1987 uit het vroegere Homo en Geloof Kortrijk, dat oorspronkelijk Christelijk geïnspireerd was. Je moet dat zien in de toenmalige tijdsgeest.

Omdat de samenleving groeide naar een meer humane maatschappij, waarin de mens centraal staat en niet een religie, groeide ook de vereniging naar een meer open beweging.

Uit deze openheid is dan Liever Gelijk geboren.

Liever Gelijk is geëvolueerd naar een meer socio-culturele beweging, waarin holebi’s onder gelijkgeaarden op hun manier hun holebi-zijn kunnen beleven.

Hoe doen wij dit ?

Als vereniging hebben we een heel uiteenlopende waaier van activiteiten aan te bieden.  De leuze is altijd om de ludieke activiteiten te laten afwisselen met de thematische.

Heeft een vereniging als Liever Gelijk nog zin ?

Tegenwoordig is er een duidelijke inburgering van het begrip holebi.  Bijna iedereen lijkt in ons landje vertrouwd met dit beeld.

Verenigingen zoals Liever Gelijk zijn gangmakers geweest van de positieve ontwikkeling van de maatschappelijke aanvaarding van het holebi-zijn.  Hierdoor kunnen we bewust veel vrijer handelen in de maatschappij van vandaag.

Aanvaarding situeert zich op verschillende niveau’s, zowel maatschappelijk, politiek als sociaal.

Er is nog heel veel werk aan de winkel om de huidige aanvaarding in stand te houden en verder te doen groeien.

Daarom is een vereniging als Liever Gelijk een zichtbaar teken dat wij er zijn als holebi’s en dat er met ons rekening moet gehouden worden.