Zaterdag 6 juli 2019 – BARBECUE met Liever Gelijk

 • Onze jaarlijkse barbecue, nu opnieuw in Rollegem, maar dit keer niet in de “nieuwe” zaal van het Oud Gemeentehuis, maar wel in het Parochiehuis aan de andere kant van het grasperk.

  Dit jaar waren er 71 deelnemers (waarvan 56 leden) en het thema dit keer was “Expo 58”.

  Dat dit thema niet zo evident was, bleek later wel in de zoektocht naar de nodige accessoires 😉

  Maar ja, in de beperking toont zich de meester, of less is more.  Met een paar “Belgische” accenten werd de zaal aangekleed en meer moest dat niet zijn.

  Ook dit keer hadden zich verschillende helpende handen aangemeld, om de zaal mee op te bouwen en om de hapjes voor te bereiden.

  De weergoden waren ons opnieuw gunstig gezind.  De bartafeltjes voor de receptie werden onder een schaduwrijke boom opgesteld, regenboogvlaggetjes wapperden boven onze hoofden.  De deelnemers hadden hun best gedaan om zich in de stijl of het thema van Expo 58 of van die tijd te versieren.   Bart dacht zelfs aan het koloniale verleden en had zich een soort jungleoutfit aangemeten.  Alex had een Manneken Pis op zijn hoofd geïnstalleerd, inderdaad Belgisch, maar toch ook een beetje kinky als je er verder over nadenkt 😉  Verder had je nog Martin en Christophe, toevallig in elk dezelfde outfit.  Van de expo ijskreem op de rug van Jo’s T-shirt kon menigeen niet afblijven.  Enfin, iedereen had zijn best gedaan om zich toch ergens in een accentje van de Belgische kleuren te tooien.

  Achter de toog hadden we weer Linda en Marc, onze ouwe getrouwen.  DJ Stefan was eveneens weer van de partij.  Achteraf hoorde ik vele positieve reacties over de muziek van die avond.

  Om het een beetje retro te houden, waren onze hapjes ook op die leest geschoeid: het gekende kaasje met een druifje op een stokje, een toastje met een schijfje ei en opgerold ansjovisje of augurkje, bladerdeeghapjes.

  De cava vloeide rijkelijk naar binnen, zeker met dat aangename weer. Je hoorde regelmatig weer een kurk ploffen…

  Dan werd het tijd om aan te schuiven aan het bbq buffet.  Daar waren we immers voor gekomen. Spijtig genoeg dit jaar geen mannelijke bbq bereider, we moeten dit toch eens gaan aankaarten.

  Iedereen liet het zich wel smaken en menigeen ging voor een tweede keer langs.

  Als dessertje bleven we in het thema en hadden we een expo ijskreem voorzien (de zogenaamde tricolore), indertijd gelanceerd ter gelegenheid van Expo 58 en het verloop der tijden doorstaan.

  René liet zich dit keer ook weer van zijn beste kant zien en bracht een sketch van Monsieur Hulot van Jacques Tati ten berde.  Of de sketch met de slip oorspronkelijk van Monsieur Hulot kwam, weet ik niet, maar ik herinner me wel dat Mister Bean dit ooit ook gebracht heeft.  Misschien dat René zijn mosterd  daar vandaan gehaald heeft 😉

  Ook dit keer kwam het dansen traag op gang.  Men zat liever in groepjes samen om bij een glaasje gezellig te keuvelen.  Pas toen er al wat deelnemers naar huis waren, barstte de dansmicrobe los.

  En heel op het einde werd weer de Sirtaki gedanst.   Dat komt toch elk jaar weer terug en telkens weer wordt dit intens beleefd.

  Maar aan alle liedjes komt een einde, zo ook aan onze BBQ anno 2019.  Terwijl de laatste toogplakkers nog hun laatste drankje nuttigden, begonnen we aan het opruimen van de zaal om deze weer zo maagdelijk mogelijk achter te laten.

  Het was weer tegen drieën dat we met een gerust en voldaan gemoed de deuren achter ons toetrokken.

  Zo kende Expo 58 een korte heropleving, 61 jaar na datum.  Tijd om het weer op te bergen 😉