Woensdag 19 juni 2019 – Film in de Budascoop – MAURICE

James Ivory – Drama, kostuum – 140 minuten

Op 19 juni komt de film ‘Maurice’ uit in BUDA. Deze film uit 1987 is volledig in 4K-kwaliteit gerestaureerd (4K = tot nu toe de hoogste resolutie 3.840 bij 2.160 pixels).

Naar de postuum gepubliceerde roman van E.M. Forster over hypocrisie en homoseksuele zelfaanvaarding in Edwardiaans Engeland, maakte Ivory een kostuumfilm die dankzij de tijdloze thema’s ook in deze relatief tolerante tijden nog altijd relevant is.

In de hoofdrollen zien we een nog zeer jonge Hugh Grant, James Wilby en Rupert Graves.

Het wereldwijd succes van ‘Call Me By Your Name’ bracht de naam van James Ivory, opnieuw onder de aandacht. Een goede reden om (nog eens) te genieten van een van de hoogtepunten uit de carrière van regisseur Ivory (inmiddels 90) en zijn intussen overleden producent/levensgezel Ismail Merchant.

Zoals je van het chique label Merchant/Ivory mag verwachten is ‘Maurice’ geraffineerd, nauwgezet en smaakvol, maar bovendien is dit portret van een jongeman die in een maatschappij waarin dit niet voor de hand ligt, uit liefde voor een seksegenoot alles riskeert, bijzonder hartstochtelijk en sensueel.

Budascoop Kapucijnenstraat 10 te 8500 Kortrijk

Op woensdagavond 19 juni om 20u15

Groepstarief: 7 Euro  –  te vermelden aan de kassa—voor Liever Gelijk.

Achteraf worden we nog op een drankje getrakteerd door de Budascoop.

Om te weten hoeveel drank de Budascoop dient te voorzien, graag een seintje op lievergelijk@outlook.com en dit graag voor zondag 16 juni.

Het is de eerste voorstelling, het is dus aangeraden om goed op tijd te zijn!