Zaterdag 20-01-2018 : Nieuwjaarsreceptie

 • Zaterdag 20 januari, een grijze dag, ideaal voor een indoor activiteit, zoals een saunaatje of nog beter, een nieuwjaarsreceptie van Liever Gelijk.  We waren al gewaarschuwd dat de platze in Heule moeilijk toegankelijk ging zijn.  Al bij al wisten toch een 50-tal Liever Gelijkers de weg naar het Kasteeltje te vinden.

  Met een aantal vrijwilligers gingen we in de namiddag het Kasteeltje nog klaarmaken voor de ontvangst die avond.  Om de koude neonlampen in de ruimtes wat te breken, hadden we een aantal lichtslingers meegebracht, zodat we, samen met de kaarsjes, de hele zaak wat warmer en gezelliger konden maken. Tafels en stoelen aan de kant, bartafels en geïmproviseerde toog in de plaats.

  Intussen dienden de broodjes gesmeerd te worden.  Willy, Jan O., Eddy, Philip en Stefaan kweten zich voortreffelijk van deze taak.  Laat de bende nu maar komen!

  Stilaan druppelden de eerste gegadigden binnen.  Zoals vorig jaar namen Stefaan en Philip weer de rol van ontvangstdames op zich.  Een taak die hen op het lijf geschreven is.  “Jassen rechts, drank en wijven links …”   En iedereen volgde zonder commentaar hun bevelen op.

  De barruimte werd voller en voller.  We mochten ook een paar nieuwe gezichten ontvangen die zich al gauw thuis voelden tussen de anciens.  Een van hen kwam nog oude bekenden tegen.  Inderdaad, ons wereldje is klein.

  De drank vloeide rijkelijk.  Onze barmannen hadden hun handen vol.  Een dikke merci gaat dan vooral uit naar Eddy die een hele tijd de bar draaiende hield.  Later op de avond namen Willy en Bart die rol nog over.  En dan natuurlijk Frank niet te vergeten die de hele catering in goede banen leidde.

  Bij een nieuwjaarsreceptie hoort natuurlijk een speech.  Eigenlijk wouden we die kelk aan ons voorbij laten gaan, maar we hadden voor alle zekerheid toch een paar zinnen op papier gezet.  En inderdaad, de meesten verwachtten wel een woordje om de avond wat meer luister bij te zetten.

  Hierna de tekst, ook om diegenen die er niet bij waren, nog mee te laten genieten:

  “Bij een nieuwjaarsreceptie hoort een nieuwjaarsspeech. Op aanvraag van velen, zullen we het kort houden.

  De derde keer op rij vieren we ons nieuwjaar hier in het kasteeltje van Heule.  Een ideale en aangename locatie. Vorige maand nog vierden we ons dertig jarig Jubileum in Kortrijk

  Liever Gelijk gaat verder in de tijd, voor hoelang nog, is ook telkens weer de vraag.  Een vraag die we ons elk jaar weer opnieuw stellen.

  We zijn op zoek naar verjonging, niet omdat we zo graag een groen blaadje lusten, maar om onze toekomst te verzekeren.  En ik kijk hier heel speciaal naar de jongeren onder ons: mond aan mond reclame is nog steeds de beste reclame.  Praat tegen jullie jonge kameraden over Liever Gelijk wanneer jullie uitgaan.   Het komt ook jullie ten goede.

  Wij zijn hier allemaal samen, homo’s onder elkaar.  HIER zijn we in de meerderheid.

  Dat gevoel dat we nu en hier hebben, moeten we met ons blijven meedragen naar buiten toe.   Op die manier wordt de wereld voor ons weer een stukje beter.

  Het bewijs dat we blijven groeien, is ook hier aanwezig.  We hebben weer 10 nieuwe leden erbij gekregen (waaronder 3 ex-leden) en voor het eerst sinds jaren, weer een vrouw.  Hoeveel er van de huidige leden gaan overblijven dit jaar, zullen we nog moeten zien.  Dus voor wie het nog niet gedaan heeft, zeker jullie lidgeld betalen.

  Maar in ieder geval, van deze 10 nieuwelingen zijn er  toch 3 hier aanwezig :

  En ik ga ze even op het matje roepen, zodat jullie weten wie het zijn, met name : ( de namen werden door de voorzitter uitgesproken, doch om privacyredenen worden ze hier weggelaten)

  Welkom bij onze vereniging en geef hen een warm applaus.

  Rest ons enkel nog om het glas te heffen op jullie allemaal, op onze vereniging, op Liever Gelijk.”

  Voilà, dat was dan ook weer achter de rug!

  De muziek werd hoger gezet en er werden zelfs een paar danspasjes geplaceerd.

  Maar aan alle mooie liedjes komt een eind.  Tegen half twaalf werden de laatste drankjes geserveerd en begonnen we de zaal terug op orde te zetten.  Gelukkig waren daar een aantal helpende handen om de job sneller af te handelen.

  De lichten van het kasteeltje werden gedoofd en de deuren vielen achter ons in het slot.

  Moe maar voldaan na deze mooie eerste activiteit van ons nieuwe werkjaar, gingen we ons bedje opzoeken.  Of sommigen nog een vervolg aan deze avond hebben gebreid, daar hebben we het raden naar 😉

  Happy New Year !