Zaterdag 21 januari 2017 – Nieuwjaarsreceptie

 • Nieuwjaarsreceptie 2017 van Liever Gelijk in het kasteeltje van Heule.  Deze activiteit was weer een schot in de roos, want 57 man verschenen op het appèl.

  Maar voorheen dienden nog de nodige voorbereidingen getroffen te worden.  Rond 17u kwamen we de ruimtes van het kasteeltje inspecteren en klaarzetten voor de receptie. Stefaan C. en zijn wederhelft Philip staken de handen uit de mouwen om broodjes voor die ganse bende te smeren.

  Zij ontpopten zich ook tot rasechte receptionistes om de gasten te ontvangen, de namen op hun revers te plakken – immers, sommigen kwamen voor een eerste keer – en hen naar de receptieruimtes te begeleiden.

  Daar werd het voller en voller.  De cava en andere dranken vloeiden weer rijkelijk.  De hapjes: olijfjes, kaasjes, nootjes, worstjes niet te vergeten, moesten de kleine honger eventjes stillen.

  Onze vriend Dirk van ’t Eiland was uitzonderlijk ook van de partij.  Het was tof dat hij zich even van zijn drukke bezigheden had kunnen vrijmaken om ons met zijn aanwezigheid te vereren.  En dat deed hij met een onvervalste flair, hem zo eigen.

  Vele helpende handen maken een werk licht.  We waren dan ook zeer verheugd, dat er zich zovelen hadden aangediend om mee te helpen schenken, achter de “toog” te staan en drank aan de dorstigen te voorzien.

  Oude en nieuwe bekenden passeerden de revue.  We mochten bij het begin van dit nieuwe werkjaar een aantal nieuwe leden verwelkomen.  Danny uit St.-Elooiswinkel (we hebben nu reeds 3 Danny’s in onze groep), Dirk uit Lendelede en Joan (inderdaad zonder “h”) uit Brugge (we kennen hen nog van de zoektocht doorheen Gent van afgelopen jaar). Antoon uit Deerlijk en Patrik uit Oostakker kwamen eens zien wat voor vlees er in de kuip zat.  Het valt dan weer op, dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en dat iedereen op zijn manier zijn weg in het holebimidden tracht te zoeken.

  Een speech op een Nieuwjaarsreceptie mocht ook niet ontbreken en ondergetekende kreeg de “eer” om die noot te kraken.

  Een aantal praktische punten werden eerst naar voren geschoven.  Niet te vergeten, opnieuw een holebifilm in de Budascoop op vrijdagavond 10 februari, nl. Moonlight.  Gratis Moonlight cocktailtje achteraf.  Ons weekend van vrijdagavond 19 mei tot zondagnamiddag 21 mei.  Plaatsen voor 22 man. Op tijd inschrijven is hier dus aangeraden.

  En last but not least, ons 30-jarig jubileum op zaterdag 9 december 2017. We lanceerden een oproep om een werkgroep te vormen voor dit evenement en we hadden al dadelijk een paar geïnteresseerden om hieraan mee te doen.  Uit dit alles blijkt toch dat er een heropleving is van de betrokkenheid van onze leden met Liever Gelijk.  En dat stemt ons uitermate verheugd.

  Natuurlijk mochten op een gegeven moment de broodjes niet ontbreken.  Daarbij trakteerde Hans ons, uit zijn eigenste huisbrouwerij, op een bak met zelf gebrouwen Triple.  In een mum van tijd werden alle flesjes soldaat gemaakt. Het mag gezegd worden, het was overheerlijk.

  Het viel wel op dat in de tweede helft van de avond, velen zich in de andere ruimte terugtrokken om in groepjes gezellig samen te kunnen keuvelen.  Ook dat behoort tot ons verenigingsleven.  Een van onze nieuwkomers beaamde dat een holebivereniging inderdaad een vrijhaven is voor ons gelijkgeaarden.  Je hoeft je niet meer te verantwoorden of te verstoppen omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit.

  Als kleine nieuwjaarsattentie, mocht iedereen een zwavelstokje aansteken en daarbij een wens doen. Op die manier werd letterlijk even stil gestaan bij elke aanwezige.  Deze mocht dan ook nog blindelings een kaartje kiezen met een afbeelding of the subject of our dreams en achterop een nieuwjaarswens, toepasselijk op onze vereniging.

  Voor diegenen die er niet bij waren, hierbij de tekst:

  Van één … naar méér … naar samen

  Verlaat je eiland; zoek verse grond en aarding

  en zaai en oogst en feest en dank

  met alle mensen

  het nieuwe jaar wordt een goede tijd

  Geloof erin. Het kan.  Van één … naar samen

  De stuurgroep van Liever Gelijk wenst u

  Het allerbeste in 2017 !  

  Op een gegeven moment, de avond liep al op zijn einde, trakteerden Jhonny en nieuwkomer Antoon ons op een zwoele salsa.  De vonken vlogen eraf!

  Langzamerhand kwam aan onze nieuwjaarsreceptie een einde.  De ene na de andere kwam afscheid nemen en de golf bezoekers ebde langzaam weg in de ijskoude winternacht. Enkel een aantal die-hards en een paar tortelduifjes bleven nog plakken, aan een pint of aan elkaar.

  We hadden weer een hele hoop helpende handen om alles af te wassen, terug op zijn plaats te zetten en op te ruimen.  Daarom een dikke merci voor jullie inzet!

  Zo eindigde de eerste activiteit van ons nieuwe werkjaar.

  De lichten in het kasteeltje werden gedoofd en de laatste stormtroepen gingen ofwel naar huis of nog een laatste afzakkertje nemen in de Crisco.

  Enkel de engeltjes aan het plafond van onze receptieruimte bleven achter en mijmerden nog wat na over wat ze die avond allemaal gezien en gehoord hebben.  Maar wees gerust, ze zullen het zeker niet navertellen, want wat in het kasteeltje van Heule gebeurd is, blijft in het kasteeltje…