Zaterdag 22 februari 2020 – 14.00 uur : Bollywooddance Gent

“Bollywood dance” focust vooral op de authentieke Indische filmdans die elementen uit verschillende stijlen combineert, waaronder Indische folk dans, klassieke Indische dansen en westerse stijlen zoals bv. Jazz dans.

Een kleurrijke mix van specifieke heupbewegingen (thumkas), gezichtsexpressie en handbewegingen (mudras), samen met basis Jazz techniek. Intensief voor je lichaam, ideaal om je conditie te verbeteren en om te ontspannen, maar vooral om een ‘happy feeling’ te geven door het hoge fun gehalte van deze lessen.

We krijgen een introductie in deze unieke dansstijl van Swapnil Dagliya.

Swapnil komt uit India, geboren en getogen in Pune, niet ver van MumbaiBollywoodstad van India. Sinds zijn geboorte ademt hij de muziek en dans van de Bollywoodwereld.

Hij studeerde bij een van India’s meest invloedrijke Bollywood choreografen en creëerde zijn eigen structuur om Bollywood Jazz te leren.

Hij brengt zijn ervaring van Ballet, Jazz, Moderne en Hedendaagse dans en past deze toe om een stijl als Bollywood toegankelijker te maken voor mensen buiten India zonder kennis van de dansstijl.

Hiervoor komen we samen in het Shoonya Dance Center – Stapelplein 41 te 9000 Gent. Onze danssessie begint stipt om 14u.

Voor deze workshop best losse relaxe kledij en dansen doen we op blote voeten/kousen.

Over Shoonya Dance Centre:

Het Shoonya Dance Centre (SDC) in Gent, biedt een breed spectrum aan van alles wat met dans te maken heeft – samengebracht onder één dak. Je vindt er eco-vriendelijk ingerichte dansstudio’s, toegewijde en professionele leraars, slaapvoorzieningen (kortverblijf) voor 15 dansers, douchefaciliteiten, een ecologische kantine en zoveel meer, gesitueerd in een authentiek art-deco gebouw uit 1914.

Gelieve u zeker in te schrijven voor deze danssessie op lievergelijk@outlook.com en dit graag voor zaterdag 15 februari.

We vragen eveneens een kleine bijdrage van 5 Euro, te storten op het rekeningnr. Van Liever Gelijk : BE15 9730 8071 3330

 Uw inschrijving is pas definitief na storting van 5 Euro.