Zondag 24 november 2019 – Film “And Then we Danced”

De Budascoop nodigt ons opnieuw uit voor een filmvoorstelling:  AND THEN WE DANCED

Zweden/Georgië/Frankrijk 2019, 1u45
Regie: Levan Atkin
Georgisch gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Drama—romantiek.

Holebi’s krijgen, letterlijk, zware klappen in Georgië, waar homo- en transfobe organisaties tot de mainstream behoren. De angst om verbannen te worden zat er bij cast en crew dan ook dik in toen ‘And Then We Danced’ in Cannes in de running zat voor de Queer Palm. Aan internationale aandacht alvast geen gebrek.

Regisseur Levan Akin (‘Certain People’), een Zweed met Georgische roots, heeft met zijn derde speelfilm een charmante, gevoelige prent afgeleverd die zich staande weet te houden in al die sociale tumult. Centraal staat Merab, een getalenteerde jonge danser bij het National Georgian Ensemble. Zijn omgeving verwacht dat hij een relatie zal aangaan met zijn danscollega Mary tot de knappe danser Irakli het dansgezelschap vervoegt en zowel jaloezie als verlangen in Merab opwekt. De twee mannen spreken hun aantrekkingskracht nooit uit maar ze laten uiteindelijk hun verlangens toch de vrije loop.

Samen met Liever Gelijk gaan we deze film bekijken op zondag 24 november om 18u30.

Vermeld aan de kassa dat je bij Liever Gelijk hoort, zo krijg je het groepstarief van 7 Euro.

Budascoop  Kapucijnenstraat 10 te 8500 Kortrijk

De film begint om 18u30.