Zaterdag 19-01-2019 : Nieuwjaarsreceptie ’t Kasteeltje van Heule

 • Iemand vroeg me die avond voor de hoeveelste keer we reeds in Heule Nieuwjaar vierden en natuurlijk weet je dat niet meer uit het blote hoofd.  Daarom even opgezocht en blijkt dat we de eerste keer in 2016 in ’t Kasteeltje onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie organiseerden.

  Dus nu in 2019 was het voor de 4e keer in Heule.

  In 2015 zaten we even in Rollegem, maar van 2011 tot en met 2015 bezetten we de Orangerie van het vroegere Broelmuseum.  Ook een mooie locatie, maar in strenge winters was het er berenkoud.  Daar heeft ’t Kasteeltje in Heule meer troeven qua voorzieningen. De jaren daarvoor hadden we in januari steeds een thematische activiteit.  Je ziet, het kan eigenlijk ook anders 😉

  Dit jaar waren we met  55 man van Liever Gelijk en aanverwanten die samen het nieuwe werkjaar gingen inluiden met spijs en drank.

  Maar natuurlijk moesten van te voren de nodige voorzieningen getroffen worden om de lokalen zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom overal kerstlichtjes en gekleurde lampen opgehangen om de ongezellige buislampen van ’t Kasteeltje niet te moeten gebruiken.

  Het was ook de eerste keer dat we de mooie lamp op de trap wisten te ontsteken.  De vorige jaren hadden we tevergeefs naar de schakelaar gezocht, maar die was goed verborgen in een ingebouwde elektriciteitskast.

  Stilaan druppelden de gasten binnen en kregen een glaasje mee richting ontvangstruimte.

  We mochten ook een paar nieuwe leden begroeten, zoals Siefried die al een paar keer naar de activiteiten gekomen was en zich nu bij het begin van het nieuwe werkjaar lid had gemaakt.  Verder nog Fabrice ook een kersvers lid.  Kwamen ook nog even kijken, Rik uit Kuurne en Sander die we nog kennen van de bowling.

  Na een uurtje drinken en keuvelen was het tijd om eens iets heel nieuws te doen, nl. aan hand van foto’s het nieuwe jaar voor te stellen en tevens terug te blikken op het oude jaar.  De naburige zaal die daarvoor gebruikt werd, zat bomvol.  Frank had een mooie power-point voorstelling gemaakt om alles visueel voor te stellen.  Natuurlijk ontbraken er de nodige grappige en af en toe ook romantische foto’s niet 😉

  Dirk van ’t Eiland wist daar met ontroering te vertellen, waarschijnlijk nadat hij met veel heimwee de foto’s van het vorige Paasontbijt had gezien, dat er dit jaar toch weer een Paasontbijt in zijn etablissement zal doorgaan.   Wat een paar foto’s toch niet kunnen uitlokken!  Dus op zondag 21 april zullen we om 10 u ’s morgens opnieuw ontvangen worden door Dirk in zijn café.  Met natuurlijk daarop aansluitend de gidstoer van René doorheen Kortrijk, gezien door een roze bril.

  Nadien was het tijd om de inwendige mens wat meer te versterken en dit jaar hadden we er niets beters op gevonden om een soort croque mobiel in te huren.  Een ideetje van ons nieuwste bestuurslid Philippe.  Het waren inderdaad letterlijk “reuzelekkere” croque monsieurs!

  Om het werk achter de toog een beetje te verlichten, had een heel aantal leden zich opgegeven om met de drankbediening en de afwas een beetje mee te helpen.

  Maar de klap op de vuurpijl kwam later die avond toen we als “intermezzo” eens probeerden om Liever Gelijk een lijflied mee te geven.  Het was natuurlijk een risico om zo’n bende mannen gedisciplineerd mee te laten zingen op de tonen van Go West, maar dan met een aangepaste Nederlandstalige tekst, speciaal op het lijf van Liever Gelijk geschreven.  En wonder boven wonder verliep alles heel vlotjes en was iedereen een beetje onder de indruk van die forse mannenstemmen.  Zo zeer zelfs, dat we het lied nog een tweede keer moesten uitproberen.

  De tekst geven we op het einde van dit artikel nog mee.  Kwestie van het thuis ook eens even te proberen.

  Nadien werd er verder gedronken en gefeest.  Sommigen waagden zich zelfs aan enkele danspasjes.  Nu is een Nieuwjaarsreceptie daar niet zo voor geschikt, maar het was mooi meegenomen.

  Ook werd onze jarige van die dag, Danny, even in het kijker gezet met een kleine attentie.  Zijn leeftijd gaan we hier natuurlijk niet verraden.

  Zo kwam er langzamerhand een einde aan onze feestelijke Nieuwjaarsreceptie van 2019.  Geleidelijk werden de ruimtes tussen de gasten leger en leger totdat een groepje diehards zich concentreerde in het naburige zaaltje.  Moesten we niet begonnen zijn met opruimen, ze zaten er misschien tegen de ochtend nog 😉

  Met een zachte borstel werden de laatste leutevrienden buiten geveegd.  Maar natuurlijk gingen ze nog een laatste afzakkertje nemen in een plaatselijke taverne.

  Toen we rond 1 uur ’s nachts de lichten van ’t Kasteeltje hadden gedoofd, de deuren achter ons hadden dichtgetrokken en terug de koude nachtlucht introkken, waren de jaarlijkse feestvierders buiten ook reeds hun constructies aan het afbreken.

  Inderdaad tijd om naar huis te gaan en te bekomen van weer een geslaagde eerste activiteit van 2019.

  Lijflied Liever Gelijk – Samen

  Samen, gaan we onze weg
  Samen, zijn wij onderweg
  Samen, gaan we hand in hand
  Samen, naar ‘t beloofde land

  Ja zeker, wij zijn onvervaard
  Ja zeker, als je ‘t mij zo vraagt
  Ja zeker, ken je onze naam?
  Natuurlijk, al meer dan 30 jaar

  Liever, zo staan wij bekend
  Gelijk, wij zijn ongekend
  Liever, uit dan in de kast
  G’lijk zijn wij, zoals elke gast  (iedereen zingt)

                                                 PAUZE

  Natuurlijk, zijn wij ook op zoek
  Natuurlijk, en dat in elke hoek
  naar liefde, en genegenheid
  tot spijt van, wie’t ons benijdt

  ‘hou van jou, en jij ook van mij
  gelukkig, en dus zorgenvrij
  gaan we, naar de horizon
  waar onze, regenboog ontsprong

  Liever, zo staan wij bekend
  Gelijk, wij zijn ongekend
  Liever, uit dan in de kast
  Gelijk zijn wij, zoals elke gast (iedereen zingt)

  Samen, hebben w’al veel gedaan
  Samen, heel wat stormen doorstaan
  Samen, staan we niet alleen
  Samen hebben we al veel geleerd (iedereen zingt).

  “Tussenstuk voorzangers”

  “Daar waar we vrij kunnen ademen
  gaan we heen, ja heen
  zodat we onszelf kunnen zijn,
  we vinden,
  ons beloofde land”

  We weten, er zijn vele wegen
  te leven, in de zon of regen
  Samen, vinden we een plaats
  Samen, de ruimte voor onszelf

  Geen haast, en ook zonder stress
  Geen jagen, en geen gezoek
  We weten, we zijn er klaar voor
  te doen, wat we willen doen

  Liever, zo staan wij bekend
  Gelijk, wij zijn ongekend
  Samen, staan we niet alleen
  Samen, hebben we al veel geleerd

  Liever, zo staan wij bekend
  Gelijk, wij zijn ongekend
  Liever, uit dan in de kas
  Gelijk zijn wij, zoals elke gast (iedereen zingt)

  Samen, hebben w’al veel gedaan
  Samen, heel wat stormen doorstaan
  Samen, staan we niet alleen
  Samen, hebben we al veel geleerd (iedereen zingt)